Vaquita Fakta og Conservation Information

The best protection against click fraud.

Vaquita (Phocoena sinus), også kendt som Gulf of California havnen marsvin, cochito eller Marsopa vaquita er den mindste hvaler. Det er også en af ​​de mest truede, med kun ca. 250 tilbage.

Ordet Vaquita betyder "lille ko" på spansk. Dets artsnavn, bihule er latin for "bugten" eller "bugten", der henviser til vaquitas lille række, som er begrænset til kystfarvande ud for Baja-halvøen i Mexico.

Vaquitas blev opdaget temmelig for nylig - arten blev først identificeret på baggrund af kranier i 1958, og levende prøver blev ikke observeret før i 1985. Du kan læse mere om vaquitas opdagelse her.

Beskrivelse

Vaquitas er ca. 4-5 meter lang og vejer ca. 65-120 pund.

Vaquitas er grå med mørkere grå på ryggen og lysere grå på undersiden. De har en sort øjenring, læber og hage og et blødt ansigt. Vaquitas lyser i farver, når de ældes. De har også en genkendelig trekantet-formet rygfinne.

Vaquitas er genert omkring fartøjer og findes typisk enkeltvis, i par eller i små grupper på 7-10 dyr. De kan forblive under vand i lang tid. Kombinationen af ​​disse egenskaber kan gøre vaquitas vanskelige at finde i naturen.

instagram viewer

Klassifikation

  • Kongerige:Animalia
  • Række: Chordata
  • subphylum: Vertebrata
  • superklasse: Gnathostomata, Tetrapoda
  • klasse: Mammalia
  • underklasse: Theria
  • Bestille: Cetartiodactyla
  • underorden: Cetancodonta
  • underorden: Odontoceti
  • Infraorder: Cetacea
  • Superfamily: Odontoceti
  • Familie: Phocoenidae
  • genus: Phocoena
  • Arter: bihule

Habitat og distribution

Vaquitas har et af de mest begrænsede hjemmekurser for alle hvaler. De bor i den nordlige ende af Californiens Golf, ud for Baja-halvøen i Mexico, i grumset, lavt vand inden for ca. 13,5 miles fra kysten. Klik her for et observationskort.

Fodring

Vaquitas lever af skolegang fisk, krebsdyr og blæksprutter.

Som andre odontoceter finder de deres bytte ved hjælp af ekkolokalisering, der ligner sonar. Vaquita udsender højfrekvente lydpulser fra et organ (melonen) i hovedet. Lydbølger sprænger genstande omkring dem og modtages tilbage i delfinens underkæbe, overføres til det indre øre og tolkes for at bestemme størrelse, form, placering og afstand bytte.

Vaquitas er tandhvaler, og brug deres spadeformede tænder til at fange deres bytte. De har 16-22 par tænder i overkæben og 17-20 par i underkæben.

Reproduktion

Vaquitas er seksuelt modne i alderen 3-6 år. Vaquitas makker i april-maj og kalve fødes i månederne februar-april efter en drægtighedsperiode på 10-11 måneder. Kalve er ca. 2,5 fod lange og vejer ca. 16,5 pund ved fødslen.

Den maksimale kendte levetid for en individuel vaquita var en kvinde, der levede 21 år.

Bevarelse

Der er anslået 245 vaquitas tilbage (ifølge en 2008-undersøgelse), og befolkningen kan falde med op til 15% hvert år. De er anført som "kritisk truede" på IUCN rødliste. En af de største trusler mod vaquitas er sammenfiltring eller at blive fanget som bifangst i fiskeredskaber, med anslået 30-85 vaquitas, der tilfældigvis er taget af fiskeri hvert år (Kilde: NOAA).

Den mexicanske regering begyndte at udvikle en Vaquita-genopretningsplan i 2007, hvor de gjorde en indsats for at beskytte vaquitaen, selvom de fortsat er berørt af fiskeri. Klik her for at lære, hvordan du kan hjælpe vaquitas.

Referencer og yderligere information

  • Gerrodette, T., Taylor, B.L., Swift, R., Rankin, S., Jaramillo-Legorreta, A.M., og L. Rojas-Bracho. 2011. TI - A kombineret visuelt og akustisk skøn over overflod i 2008 og ændring i overflod siden 1997 for vaquita, Phocoena sinus. Marine Mammal Science, 27: 2, E79-E100.
  • Marine Mammal Commission. Vaquita (Phocoena sinus). Åbnede 31. maj 2012.
  • NOAA Fiskerikontor for beskyttede ressourcer. 2011. Golfen i Californien havnen marsvin / Vaquita / Cochito (Phocoena sinus). Åbnede 31. maj 2012.
  • OBIS-SEAMAP. Golf of California Harbour Porpoise (Phocoena sinus). Åbnede 31. maj 2012.
  • Perrin, W. (2010). Phocoena sinus Norris & McFarland, 1958. I: Perrin, W.F. World Cetacea Database. Tilgået gennem: Verdensregisteret over marine arter kl http://www.marinespecies.org/aphia.php? p = taxdetails & id = 343.897. Åbnede 31. maj 2012.
  • Phocoena sinus, I Palomares, M.L.D. og D. Pauly. Editors. 2012. SeaLifeBase. World Wide Web elektronisk publikation. www.sealifebase.org, version (04/2012). Åbnede 31. maj 2012.
  • Rojas-Bracho, L., Reeves, R.R., Jaramillo-Legorreta, A. & Taylor, B.L. 2008. Phocoena sinus. I: IUCN 2011. IUCNs røde liste over truede arter. Version 2011.2. . Åbnede 29. maj 2012.
  • Rojas-Bracho, L. P. bihule. Åbnede 31. maj 2012.
  • Vaquita: Sidste chance for ørkenen marsvin. Åbnede 31. maj 2012.
  • Viva Vaquita. Åbnede 31. maj 2012.
instagram story viewer